Dag 01: Bergen op Zoom – Gulpen

Het is vannacht in huis rond de 27 graden Celsius en ook de cooler kan daar niet echt iets aan veranderen en zo sta ik uiteindelijk om 5:30 uur op.

Ik hoef niet echt veel te doen, maar ongemerkt vliegt de tijd voorbij. Ik koppel de caravan achter de auto en ga dan even onder de douche.

Ik zet het alarm aan, doe de deur op slot en het is dan klokslag 10:30 uur.

Het navigatiesysteem leidt me door België, richting Antwerpen, waarna ik uiteindelijk richting Eindhoven aanhoud. Het is onderweg bijzonder rustig en de buitentemperatuur loopt gestaag op, 32, 33, 34… naar uiteindelijk bij binnenkomst in Nederland, 39 graden 😮. De airco komt niet meer toe aan koelen van de lucht en blaast af en toe gewoon warme lucht door de auto.

Op enig moment geeft de boordcomputer aan dat de motortemperatuur te hoog is en ik laat de snelheid teruglopen van 93 km/u naar 80 km/u en daarmee loopt de temperatuur van de motor terug naar 90 graden.

Het is even na 12:30 uur als ik Gulpen binnenrijd.

Tot mijn verrassing leidt het navigatiesysteem me langs de camping Gulpener Berg, waar we, ik denk ongeveer 20 jaar geleden, met vrienden gestaan hebben. Daarna sla ik een doodlopende weg in om… bij een paardenfarm te komen, maar geen boerderijcamping 😬.

De bewoner vraagt me hoe ik hier ben gekomen…? Duhhh… Hij legt me uit dat er een bord staat dat de weg te stijl is on met de caravan te rijden… 😮. Niks van gemerkt… en ook geen bord gezien 😬. Gelukkig kan ik voldoende achteruit rijden om te keren en boven aan de weg sla ik linksaf.

Het zal wel door de warmte komen 😬, maar ik rijd de camping zo voorbij en moet wederom achteruit rijdend de auto en caravan draaien… maar dat lukt me -zonder mij hulpje 💕- ook deze keer.

Nadat ik me heb ingeschreven en gelijk heb afgerekend, krijg ik plekje nummer 6 toegewezen en als de caravan staat, is het tijd voor een koud biertje.

Hierna is het tijd voor de lunch en ik loop vanaf de camping 100 meter om vervolgens uit te komen bij “Jantje zag eens pruimen hangen” en daar bestel ik een Gerardus dubbel van de tap.

Omdat de alcohol met dit weer dubbel zo hard lijkt binnen te komen, beperk ik me daarna tot Radler. Op de kaart staat een heerlijk Poké Bowl met sashimi van zalm en sushirijst en die bestel ik; prima keuze…

Terug op de camping lees ik verder in Jo Nesbø’s De Vleermuisman en kijk ik op de iPad naar de Tour de France.

Ik drink bruisend water en mijn avondeten bestaat uit onbelegde toastjes.

Als om 21:15 uur de zon ondergaat, loop ik even naar de weg om een paar foto’s te maken.

Ik drink een aantal kopjes koffie en dat smaakt me prima. Omdat er inmiddels steeds meer insecten denken dat ik voor hen een culinair buitenkansje ben, ga ik uiteindelijk om 22:45 uur de caravan in, waar 2 ventilatoren overuren maken om de warme lucht te laten circuleren. Ik kijk nog een serie en om middernacht houd ik het voor gezien.

Ik heb vandaag 178 kilometer gereden.

Advertentie

Een gedachte over “Dag 01: Bergen op Zoom – Gulpen

  1. Welkom in Limburg, Ruud!
    Lekkere relaxte eerste dag. De camping ziet er mooi uit.
    Gezellig dat je vanavond op bezoek komt, we hebben er zin in 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.