Dag 02: Gulpen – Brunssum – Maastricht

Ik heb, ondanks de temperatuur die vannacht continue boven de 25 graden Celsius lag, eigenlijk prima geslapen. Ik word om 6:40 uur wakker -ik realiseer me dat dit voor sommige lezers nog midden in de nacht is- en ga gelijk douchen.

Ik drink een kop koffie en ga verder met het lezen van De Vleermuisman, van de Noorse schrijver Jo Nesbø.

Ik heb om 13:30 uur in Brunssum afgesproken met C. en dat is ruim een half uur vanaf de camping. Ik stap om 12:45 uur in de auto en geef het adres aan het navigatiesysteem door.

Even voor 13:30 uur ben ik op de plaats van bestemming, waar ik hartelijk word ontvangen. We nemen in de tuin plaats en als ik voorzien ben van bruisend en een heerlijk stuk vlaai, voegt ook F. de man van C. zich bij ons. Er wordt gezellig gesproken over de USA, reizen in het algemeen, de kinderen en zelfs politiek 😋.

Voor we het weten zijn we twee uur verder en nadat ik mijn dichtbundel heb voorzien van een persoonlijke boodschap, neem ik afscheid en rijd ik op mijn gemak terug naar Gulpen. Onderweg begint het te regenen en je voelt de temperatuur dalen.

Als ik de camping oploop, zie ik dat de buren de luifel hebben ingedraaid en alle spullen, zoals de stoelen, de kussen en tijdschriften droog onder de caravan hebben gelegd en ik ga ze daar even voor bedanken.

Ik kijk in de caravan naar de Tour en daar blijken de weerscondities in de Alpen zo slecht, dat de rit geneutraliseerd wordt… 😮.

Ik heb om 18:30 uur met R. en E. afgesproken in Maastricht. Ik stop onderweg even om foto’s te maken.

Ook hier word ik hartelijk ontvangen en gaan we buiten onder de overkapping zitten. Hoewel we elkaar nooit eerder persoonlijk ontmoet hebben, is er via Facebook wel al heel lang contact en dat is begonnen door gemeenschappelijke interesse in de USA en genieten van het leven.

Onder het genot van een drankje wordt over van alles gesproken en iedereen die mij kent, weet dat ik dan voornamelijk aan het woord ben 🤔. Onhebbelijke gewoonte, maar er wordt aan gewerkt… echt waar 😇.

Ik word getrakteerd op een heerlijke huisgemaakte 3-gangen maaltijd en het was werkelijk zo lekker, dat ik om de recepten heb gevraagd 😋. Nadat ik mijn koffie op heb, schrijf ik ook voor R. en E. een persoonlijke boodschap in mijn dichtbundel en neem ik afscheid.

Het regent onderweg onophoudelijk en de temperatuur is inmiddels onder de 20 graden Celsius gekomen. Vlak bij de camping wemelt het op de smalle en donkere wegen van de jeugd; er is naast de camping vanavond en morgenavond Tracktorpulling en dat is hét event van het jaar…

Het geluid is oorverdovend, maar in de caravan is er, zeker als ik een serie ga kijken, nauwelijks iets van te horen

Om 1:30 uur ga ik slapen en een ventilator op lage snelheid is voldoende voor een goede nachtrust.

Ik heb vandaag 100 kilometer gereden.

Advertentie

Een gedachte over “Dag 02: Gulpen – Brunssum – Maastricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.